ListEnBedrog.nl

loquendi libertatem custodiamus

Klachten?
Start
Contact
Dossier Pieter Knabben
Oplichtertje
Actueel
Dossier BRTS
Zwartboek BRTS/BOS
Dossier PBO BRTS
BRTS in de pers
X-files
Bezwaarschrift BOS
Besluit CvdM
Dossier TV-Gazet
TV-Gazet in de pers
De affaire Mi Amigo
SOS Magdalena
Reacties
Open & Eerlijk
Links
Colofon

What ever happened to...
Ad de Vogt

Hij bevocht jarenlang zijn plaatsje in het West-Brabantse medialand, maar verdween in september 2001 vrij plotseling van het toneel: piraat in hart en nieren Ad de Vogt (Etten en Leur, 3 oktober 1949).

Roerganger

Eind jaren ’70 verricht Ad de Vogt hand en spandiensten voor de zeezender Radio Delmare van de Hagenaar Gerard van Dam, die in 1978 en 1979 drie korte perioden in de ether is, vanaf evenveel wrakke schepen in de Noordzee. In 1983 is de piraat betrokken bij de start van Radio Continu, dat vanuit het Belgische Meerle op de regio Breda gaat uitzenden. Al snel staat De Vogt weer op straat en begint in 1984 zijn eigen grensstation: Radio Europa, dat vanuit Meerseldreef (B) een grote schare diskjockeys, in plaats van ‘Continu muziek’, loslaat op de luisteraars in de regio Breda. Intussen verhuisd naar Wuustwezel (B) verdwijnt Radio Europa in 1986 uit de lucht, wanneer België de vrije radio’s aan banden legt. In tegenstelling tot zijn aartsrivaal Radio Continu, slaagt De Vogt er niet in een vergunning te bemachtigen.

Reputatie

Samen met Henk Voorheijen, voormalig manager van artiesten als Jack Jersey, Nick MacKenzie en Jan Boezeroen én ex-producent van Op Volle Toeren (Chiel Montagne), brengt De Vogt in 1991 Radio Europa terug in de lucht, als lokale omroep van Etten-Leur. In 1997 wordt hij afgezet als voorzitter van de zieltogende omroepvereniging en een jaar later vraagt ex-Europa-diskjockey Tom de Graaf het faillissement aan van het station. In dezelfde periode, zomer 1998, treedt De Vogt aan als manager van de Bredase Radio en Televisie Stichting (BRTS), de lokale omroep van Breda die als Stadsradio Breda uitzendt. Hij baart opzien door eerst de failliete aannemer Ad Nouws uit Etten-Leur binnen te halen als financier en later, als Nouws veroordeeld is voor fraude, de Bredase tweeling Rob en Eric Driesen. Na de geruchtmakende moord op de broers gaan De Vogt en Stadsradio Breda in september 2001 uit elkaar.

Voorzitter

Het is schier onmogelijk om in de West-Brabantse mediawereld ook maar iemand te vinden die De Vogt prijst om zijn leidinggevende capaciteiten of verkooptalent. Chaos was troef, met de piraat aan het roer. Nog niet zo lang geleden verzette De Vogt zijn bakens daarom naar Zuid-Holland, waar hij thans de lokale omroepen Salsa Radio (Papendrecht) en Atos Radio (Zwijndrecht) bestiert. Bij Salsa heeft De Vogt het zelfs geschopt tot voorzitter (8 juni 2003) terwijl vriend Nouws, die op 11 november 2003 andermaal failliet ging, secretaris werd. Op het privé-adres van De Vogt was nog niet zo lang geleden het bedrijf SA Kabelkrant gevestigd, thans zit daar AM Inter@ctive. Op zaterdag 13 december 2003 werd de nieuwe studio van Salsa Radio geopend, gefinancierd door… Het is voor de medewerkers van de Papendrechtse omroep te hopen dat hun voorzitter en secretaris hebben geleerd van hun fouten.


Ad de Vogt (tweede van rechts), tijdens de open dag ter gelegenheid van de opening van de nieuwe studio
van Salsa Radio in Papendrecht, op zaterdag 13 december 2003.


Lees ook


Links


Radio Europa bankroet

Lokale omroep opnieuw getroffen

Geschiedenis BRTS

Onderwereld toont zich in Breda

Graaien

Failliet

Gegevens handelsregister KvK

 

Salsa Radio

Atos Radio

BN/DeStem

Kamer van Koophandel


Ad de Vogt wordt ook besproken in het artikel 'Interview' op deze website.

 

RADIO EUROPA FAILLIET VERKLAARD

Woensdag 9 september 1998 - ETTEN-LEUR - De rechtbank in Breda heeft gisterochtend het faillissement uitgesproken over Radio Europa in Etten-Leur. Tot curator werd benoemd mr. E. Elink Schuurman uit Breda.

De lokale omroep was gisteren nog volop in de lucht, maar de studio en daarmee programmaleider J. van de Berg bleef onbereikbaar. De faillissementsaanvraag werd ingediend door voormalig medewerker T. de Graaf van Radio Europa. Hij eist de voorschotten terug die hij vorig jaar uit eigen zak betaalde aan crediteuren van de omroep. Volgens zijn advocaat mr. J. van Mierlo zijn er momenteel vijf crediteuren die gezamenlijk een bedrag tussen de 90.000 en 100.000 gulden te vorderen hebben.

Programmaleider Van de Berg verklaarde eerder de claim van De Graaf onterecht te vinden en de kwestie desnoods voor de rechter te willen brengen in een bodemprocedure. De Graaf zou hebben betaald zonder medeweten van het bestuur. Hij achtte de financiële status van Radio Europa gezond, waar binnen een kleine twee jaar een door zijn voorganger A. de Vogt achtergelaten schuld van 325.000 gulden nagenoeg werd weggewerkt.

Curator Elink Schuurman was gistermiddag onbereikbaar. Zijn woordvoerder gaf te kennen dat hij in aanvang het dossier zal bestuderen en zich pas dan een oordeel kan vormen over mogelijke oplossingen. ©BN/DeStem


Lokale omroep opnieuw getroffen

ROTTERDAM/PAPENDRECHT, 12 juli 2004 (RTV Rijnmond) - De lokale omroep Salsa uit de gemeente Papendrecht heeft opnieuw een klap te verwerken gekregen. Na de brand van begin dit jaar, werd vlak voor het weekend ingebroken in de studio.

Een deel van de apparatuur is meegenomen. De omroep beschikt niet over voldoende financiële middelen om zomaar nieuw spullen te kunnen kopen. De uitzendingen zijn hierdoor voorlopig opgeschort en het is niet bekend wanneer er weer gepresenteerde programma's zullen zijn op de 105.0 MHz.

Het gebouw van Caldic, waarin de studio van Salsa gehuisvest is, werd begin dit jaar ook al getroffen door een brand. Deze heeft zoveel schade aangericht dat het hele pand binnenkort gesloopt moet worden. De 38 vrijwilligers, moeten dus ook nog eens op zoek naar een nieuw onderkomen. Maar of dat allemaal mogelijk is, is de grote vraag, want de omroep betaalt nu geen huur.

Salsa zegt nog wel zo'n 60.000 euro te krijgen van de gemeente Papendrecht. Het gaat om een omroepbijdrage die door landelijke overheid geïnd wordt. Gemeentes krijgen deze uitbetaald om zo de lokale omroep te kunnen financieren. Het bestuur van Salsa heeft een verzoek bij de gemeente ingediend om het bedrag uitbetaald te krijgen. Tot op heden is er echter nog geen reactie gekomen.


Gegevens handelsregister Kamer van Koophandel

Rechtspersoon
Rechtsvorm
Statutaire naam
Statutaire zetel
Adres
Correspondentieadres
Telefoonnummers
Oprichting
Akte laatste statutenwijziging

Bestuurder(s)
Naam
Geboortedatum en -plaats
Adres
Infunctietreding
Titel
Bevoegdheid

Naam
Geboortedatum en -plaats
Adres
Infunctietreding
Titel
Bevoegdheid

Naam
Geboortedatum en -plaats
Adres
Infunctietreding
Titel
Bevoegdheid

Openbare informatie
Stichting
Radio Salsa Omroep Stichting
Papendrecht
Noordhoek 31, 3351LD Papendrecht
Tweekamp 11, 4873DH Etten-Leur
078-6152025 / 06-54968035
11-12-1986
22-07-1999

Openbare informatie
de Vogt, Adriaan Antonius Cornelis Maria
03-10-1949, Etten en Leur
Tweekamp 11, 4873DH Etten-Leur
08-07-2003
Voorzitter
Gezamenlijk bevoegd (met andere bestuurders)

van der Zanden, Michel Antoine
14-06-1973, Melick en Herkenbosch
Soeteliefskamp 32, 3343EJ Hendrik Ido Ambacht
08-07-2003
Penningmeester
Gezamenlijk bevoegd (met andere bestuurders)

Nouws, Adrianus Petrus Johanna Maria
26-03-1958, Etten en Leur
Hoge Vaartkant 136, 4873LL Etten-Leur
08-07-2003
Secretaris
Gezamenlijk bevoegd (met andere bestuurders)


Radio Delmare


De Aegir, het eerste zendschip van Radio Delmare, wordt op 25 juni 1978
in de haven van Scheveningen in beslag genomen.


De Aegir II op volle zee (1979).


 

© 2003-2011 Mega Media Producties